Over eigenaresse Janneke Huijps

Janneke Huijps uit het Brabantse Sint-Michielsgestel is orthomoleculair therapeut, maar bovenal ervaringsdeskundige. Zij kent de struggles van de zoektocht naar gezond eten én een fit lichaam. Daarom kan juist zij met Holoz jou perfect aan de hand nemen en hoef jij niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met behulp van orthomoleculaire therapie kun jij weer in balans komen of herstellen van fysieke klachten. Je leert wat gezonde voeding is voor jouw lijf. Dus geen dramatische crash diëten of quick fixes meer, maar een structurele en lange termijn oplossing voor jouw gezondheid. Daar heb je de rest van je leven profijt van.

“Ik begrijp jou als geen ander. Ook ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik wilde graag gezonder leven, maar alle adviezen spraken elkaar tegen. Op maandag las ik dat je geen brood meer mocht eten, op dinsdag zag ik ergens dat je alleen maar ei moest eten. Dan weer koolhydraatarm, maar juist zes keer per dag. Of toch drie keer per dag? Oh nee, intermittent fasting, dat is pas gezond. Ik raakte het spoor bijster, waardoor ik aan het einde van de week uit ellende en gedemotiveerd een pak pannenkoeken van Jan naar binnenschoof. Dat moest anders.

Ik was moe, snel overprikkeld en vaker somber. En wie vertelt jou het allerbeste en het allereerste dat je verkeerd eet? Juist, jouw lichaam! Dus ik besloot om orthomoleculaire geneeskunde te studeren. Dat is een hele mond vol. Toch is het heel simpel: de voeding die jij eet, doet iets met je cellen. En als dat lang de verkeerde voeding is, gaan de cellen haperen en krijg je verstoringen. Denk maar aan een benzineauto waar je diesel ingooit. Een keertje is niet zo heel erg, maar als je dat elke dag doet dan gaat de auto kapot. Zo is het ook met je lijf. Dat was voor mij een openbaring en eigenlijk heel logisch.

Ik gun jou die inzichten. Dat je weer voelt en snapt wat je lichaam nodig heeft en hoe voeding cruciaal is om fit en gezond te worden. Samen gaan we op zoek naar de fysieke verstoringen en die gaan we herstellen. Zo kom jij in balans. Zo ben jij één geheel, holoz dus.” – Janneke Huijps